γιωργος οικονομου

official site

band

λίγα λόγια για τα μουσικά σχήματα
Οι συνεργάτες μουσικοί μου, πλαισιώνουν δύο διαφορετικά σχήματα: το ηλεκτρικό (go band) και το ακουστικό (experimental project). Το ηλεκτρικό σχήμα αποτελείται από τύμπανα, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα (ενίοτε με guest τσέλο), ενώ το ακουστικό αποτελείται από τσέλο, κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα και έχει σαφή πειραματική προσέγγιση στα τραγούδια μου και στις διασκευές.

Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 12 ετών και ασχολείται επαγγελματικά από τα 19 του χρόνια. Μέλος των Blues Wire επί 18 χρόνια, με αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (κυρίως σε Ευρωπαϊκά Blues Φεστιβάλ). Με τους Blues Wire, έχει παίξει με σημαντικούς μπλουζίστες όπως είναι οι John Hammond Jr., Louisiana Red, Carey Bell, Katie Webster, Big Time Sarah, Johnny Mars, κ.ά. Από το 1996 συμμετέχει ως session μουσικός σε πολλούς καλλιτέχνες και μπάντες (συμμετοχή σε δισκογραφία και live εμφανίσεις), με μεγάλο εύρος στο είδος της μουσικής, από την ροκ μέχρι την ηλεκτρονική μουσική. Η συμμετοχή του σε δισκογραφίες αριθμεί περισσότερα από 45 άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, το Διονύση Σαββόπουλο και το Σωκράτη Μάλαμα. Έχει εκδώσει σε συνεργασία με τη “Sonic Ark” μία άρτια και ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη με beats και snare samples υπό την ονομασία “Loophole”. Έχει δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και παίξει σε multi – media shows (computer – aided visuals & live music). Οι επιρροές του: The Big Figure (John Martin), Steve Jordan, Jim Keltner, Richie Hayward, Ian Paice, John Bonham, Budgie, Cozy Powell, Earl Palmer, Jojo Mayer, Johnny Vidacovich, Phil Rudd, Gene Krupa, κ.ά. Ο Αλέξανδρος παίζει αποκλειστικά με πιατίνια Paiste. Περισσότερες πληροφορίες και υλικό στο προσωπικό του site http://www.alexapostolakis.com
Δικαιολογημένα θεωρείται έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες drummers. Έχει συμμετάσχει στους τρεις προσωπικούς μου δίσκους «Φιγούρα στο δρόμο», «Μες στη σιωπή μου» και «Είμαι η σκιά μου».

Αντρέας Καπετανάκης (μπάσο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχους της κλασικής αρμονίας, της αντίστιξης, και της φούγκας.
Έχει κάνει 3 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα μπάσου και 6 χρόνια θεωρητικά και ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής. Επιπλέον, διδάσκει μπάσο και αρμονία.
Έχει επηρεαστεί από τους Jaco Pastorius, Marcus Miller, Stuart Hamm, Alain Caron, Flea, Gary Willis, Richard Bona, κ.ά.
Έχει συνεργαστεί με τους Free Soul (ροκ ν ρολ), έχει παίξει σε μουσικοσατυρικές παραστάσεις με τους «Παλαμακισμένους», καθώς και σε διάφορες ερασιτεχνικές μπάντες και ακουστικά σχήματα.
Από τη μέρα που ξεκίνησε να παίζει μπάσο και μέχρι σήμερα είναι μπασίστας στα «Πύρινα Νέφη», με τα οποία έχουν εμφανιστεί στο «Ελλάδα έχει ταλέντο» (μέχρι τον ημιτελικό). Χρησιμοποιεί ένα Odyssey Phaeax ηλεκτρικό μπάσο και ένα Stagg EDB 3/4 κοντραμπάσο. Επίσης χρησιμοποιεί αποκλειστικά χορδές Bulk. Τέλος, παίζει κοντραμπάσο, πιάνο και κιθάρα.
Έχει συμμετάσχει στους δύο προσωπικούς μου δίσκους «Μες στη σιωπή μου» και «Είμαι η σκιά μου».

Κώστας Ευαγγέλου (ηλ. κιθάρα)

IMG_4439 copyΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αυτοδίδακτος και ασχολείται με τη μουσική και την κιθάρα από τα 15 του χρόνια. Ξεχωρίζει μουσικά τους: Beatles, David Bowie, Talking Heads, Police. Υπήρξε μέλος των «A-Positive», «Άνθρωποι από πότε». Είναι μέλος των «Solar Music Library». Έγραψε και παρήγαγε τη μουσική για το μιούζικαλ «Μίνως».

Κωνσταντίνος Γκιβίσης (πλήκτρα)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτητής στη Μουσικολογία του ΑΠΘ. Η επαφή του με τη μουσική ξεκινάει σε ηλικία 6 ετών. Είναι πτυχιούχος ανωτάτων θεωρητικών (αντίστιξης) και παίζει πιάνο, σαξόφωνο και κιθάρα. Έχει συνεργαστεί με αρκετές μπάντες και μουσικά σχήματα της πόλης.

 

 

 

Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο)

IMG_1630 copyΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρμονία, αντίστιξη και φούγκα και είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και διπλώματος βιολοντσέλλου. Έχει Master of Music με ειδίκευση στη διεύθυνση ορχήστρας από το University of Hull και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ως μέλος του σχήματος The Prefabricated Quartet συμμετείχε στη σύνθεση και εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής για τις ταινίες Τρεις Στιγμές και Attractive Illusion του Π. Σεβαστίκογλου, Κανένας του Χ. Νικολέρη, καθώς και για τις μικρού μήκους Rosmarinus Officinalis και Κινητά Στοιχεία του Α. Σιαδήμα. Συμμετείχε επίσης στη σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής για τη βωβή ταινία The Crowd του K. Vidor (προβολή στα πλαίσια του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Σε συνεργασία με το Χ. Γούσιο έγραψε μουσική για το ντοκιμαντέρ της ΕT3 «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές» και για την ταινία Electra του Π. Σεβαστίκογλου. Έγραψε πρωτότυπη μουσική για τη μικρού μήκους ταινία E-Social σε σκηνοθεσία Ν. Λαμπροπούλου. Επίσης, έγραψε και εκτέλεσε ζωντανά μουσική για το θεατρικό έργο Σφαγείο, σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με σχήματα, συνθέτες και ορχήστρες της πόλης.   Έχει συμμετάσχει στους δύο προσωπικούς μου δίσκους «Μες στη σιωπή μου» και «Είμαι η σκιά μου».