γιωργος οικονομου

official site

Παρουσίαση | χωρίς πάγο | Αθήνα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 ο συγγραφέας, τραγουδοποιός και αρχιτέκτων παρουσίασε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλος “χωρίς πάγο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.
Η βιβλιοπαρουσίαση έλαβε χώρα στα Public του Συντάγματος στην Αθήνα με το κοινό να υποδέχεται θερμά τον συγγραφέα.
Η βραδιά πλαισιώθηκε από τραγούδια του δημιουργού από τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Παράλληλο σύμπαν”.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Μίλτος Καρατζάς, η Ευτυχία Γιαννάκη και ο Δημήτρης Κατσουρίνης.

Ο Μίλτος Καρατζάς εκθείασε τη συνεργασία της δισκογραφικής του εταιρείας Final Touch με τον δημιουργό που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα με αφορμή την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου. Λάτρης της μουσικής και των αστυνομικών μυθιστορημάτων επισήμανε το πάντρεμα τραγουδιών και λογοτεχνίας υπό το πρίσμα του ήρωα του μυθιστορήματος του συγγραφέα. Διέκρινε στον δημιουργό την εργασιομανία και την τελειομανία και ευχήθηκε πολλές δημιουργίες στο μέλλον.

Ο Ευτυχία Γιαννάκη αναφέρθηκε συνολικά στο έργο του συγγραφέα τονίζοντας τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη γραφή και τη λύση του μυστηρίου. Σημείωσε μεταξύ άλλων: Είναι ουσιαστική πρωτίστως η επιλογή της πόλης από τον συγγραφέα όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Εξίσου σημαντική η δημιουργία των χαρακτήρων αλλά και η ονοματοδοσία τους. Τέλος, ανέφερε πως ο συγγραφέας έστησε εξαιρετικά την πλοκή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ανατροπές επί ανατροπών και χωρίς άσους στο μανίκι.

Ο Δημήτρης Κατσουρίνης αναφέρθηκε στην ιστορία που κρύβεται πίσω από την πλοκή, της επιμέρους σχέσεις των πρωταγωνιστών αλλά και στη μουσικότητα του έργου με τις αναφορές σε δίσκους βινυλίων, άλμπουμ και τραγουδιών. Έκανε παραλληλισμούς με άλλους συγγραφείς της εγχώριας και της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας και τόνισε πως το «χωρίς πάγο» είναι εξαιρετικά πλασμένο και ζυγισμένο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού και φυσικά με τον συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία.